• Над 90% успеваемост на процедурата
  • Бърз възстановителен период
  • Без рязане на скалпа

SmartGraft e иновативен метод за трансплантация на коса, чрез който се извършва преразпределяне на космени фоликули от зони, незасегнати от оплешивяване, в такива, в които процесът е наличен.

SmartGraft осигурява възможност за автоматизирана вакуум екстракция на максимален брой космени фоликули под локална анестезия. Постигат се естествено изглеждащи резултати, както при мъже, така и при жени.

Процедурата е базирана на т.нар. FUE-техника (follicular unit extraction), при която космите се присаждат един по един от донорната в засегнатата зона. Присаждането на космени фоликули от тилната зона, които не притежават рецептори за тестостерона, ще осигури доживотна зона, протектирана от по-нататъшно оплешивяване.

Постига се максимално естествен резултат, при който новоприсадената коса продължава да расте, може да се боядисва и подстригва. Процедурата е изцяло автоматизирана, като за разлика от т.нар. Strip Method, при който се ексцизира цяла кожна ивица от задната част на главата, то тук няма видим белег в донорната зона след интервенцията.

Резултатът е видим веднага след процедурата, като пациентите сами могат да видят трансплантираните космени фоликули в третираната зона.
Косменият растеж е цикличен процес, поради което трансплантираните косми ще отпаднат в следващите 2-4 седмици, след което се заменят от изцяло нови и напълно функциониращи косми, които ще израснат от трансплантираните космени луковици. С израстването на новите косми, резултатът прогресивно се подобрява с всяка следваща седмица, като оптималният ефект се наблюдава 9-12 месеца след интервенцията.

Преживяемостта на новоприсадените космени фоликули е над 90%

Техниката е приложима при всеки тип (права, чуплива и къдрава коса) и цвят коса, като се постига натурално изглеждащ резултат, както при мъже, така и при жени.
Процедурата се извършва под локална упойка и продължава от 4 до 8-10 часа, в зависимост от площта на третираната зона и броят космени фоликули, които ще бъдат трансплантирани.

SmartGraft e апаратура, лицензирана и специализирана в трансплантацията на коса. Апаратурата се радва на широк успех и позитивен отзвук сред пациентите в САЩ, като се използва в едни от най-известните клиники за присаждане на коса.
Автоматизирана FUE – техника;
SmartGraft e FDA лицензирана апаратура за трансплантация на коса
Процедурата не оставя линеарен белег в тилната област на главата

Пациентите се прибират вкъщи след процедурата и биха могли да се върнат към нормалното си ежедневие след 48 часа;
В следващите два-три дни се използва специална превръзка, наподобяваща лента за коса;
Може да се наблюдава оток в зоната на челото и горните клепачи, който се резорбира в рамките на 48-62 часа (нормално явление, което е резултат от гравитационно стичане в посока надолу на използвания разтвор при обезболяването);
Точковидните зачервявания и коричките в зоните на новоприсадените косми изчезват в период на 7 дни. Пациентите получават инструкции и им бива демонстрирано на втория ден след интервенцията как следва да се осъществява измиването на косата до отпадането на коричките като се използват подбрани медицински продукти;
48 часа след процедурата пациентите могат да започнат да носят шапка, стига периферията й да отстои на поне 5 см от краищата на третираната зона;
Необходимо е да се изчакат поне 2 седмици, преди да се възстанови натоварена физическа активност, която би довела до прекомерно изпотяване в зоната на скалпа.

За инфомрация, въпроси или запазване на час:

ВСИЧКИ УСЛУГИ
КОНТАКТИ