Колон-хидротерапията е един от най-ефикасните методи за изчистване на дебелото черво. Методът произхожда от САЩ, но от години се прилага в цял свят. Това е безопасен и ефективен метод за промивка на цялото дебело черво, за максимално премахване на екскрементите в него, без употребата на слабителни средства.
Хидротерапията на колона има за цел да изчисти естествената област на дефекация от ректума до сляпото черво. Процедурата включва контролирано вливане на предварително филтрирана и затоплена вода през малък спекулум. Пациентът лежи по гръб и е под непрекъснато наблюдение от професионален терапевт. Водата, която протича навън отстранява газовете, слузта, инфекциозния материал и фекалиите. Модерната апаратура контролира прецизно водното налягане, температурата и потока Хидротерапията на колона се провежда при затворена система, в която газовете и екскрементите се елиминират през маркуча на уреда. Няма неприятна миризма или риск за здравето, както на пациента, така и за този, който е в контакт с него. Всички материали, използвани при терапията, са за еднократна употреба и се спазва най-висока степен на хигиенни норми.
Най-често в началото се препоръчват 2-3 процедури през 3-10 дни, а след това по една месечно или през няколко месеца. Така дебелото черво се подържа в добро функционално състояние.

  • Мощно аналгетично и противовъзпалително действие.
  • Медицинският озон е силно антибактериален и убива вируси и гъбички.
  • Има имуномодулаторна способност.
  • Той е добър метаболитен регулатор.
  • Засилва собствените антиоксидантни системи.
  • Значително подобрява микроциркулацията.
  • Притежава силно противоисхемично действие.
  • Регенерация и ревитализация

Стресови ситуации в работата или фактори на прекомерно психическо и физическо напрежение реагират особено добре на озонотерапията.Способността му да активира червените и бели кръвни клетки води до подобряване на общото здравословно състояние. Възрастни пациенти реагират много добре на терапия с медицински озон,тъй като се подобрява снабдяването с кислород ,имунната система се укрепва, и тялото се активира със собствена доставка на антиоксиданти.Освен това,е налице положително влияние върху мозъчните циркулаторни нарушения-състояние, характеризиращо се с общо намаляване на физическата активност, несигурност при ходене,чувството на замаяност и шум в ушите.

Медицински озон се използва и като превантивна медицина, като допринася за значително повишаване на качеството на живот.
Постъпването на озона в организма се извършва посредством автохемотрансфузия – от пациента се изтеглят 100 милилитра венозна кръв. Обработва се с озоно-кислородна смес и се въвеждат отново под формата на венозна инфузия.

Като всяка хидротерапия и чревната хидротерапия има своите противопоказания най-честите от които са: всички остри възпалителни заболявания, активирани хемороиди, ректални кисти и фистули, скорошни операции, злокачествени заболявания, пресни кръвоизливи – особено от храносмилателните пътища или с придружаваща анемия, изразени хернии, психически заболявания извън ремисия, чернодробна цироза, сърдечна недостатъчност, бременност и др.

За инфомрация, въпроси или запазване на час:

ВСИЧКИ УСЛУГИ
КОНТАКТИ